Блог о.Олега Жаровського_image

Блог о.Олега Жаровського

Богові важлива кожна людина

09.08.2010, 11:38
осередок підтримки безпритульних може припинити своє функціонування...

Осередок підтримки бездомних ім. Г. Кофоеда

при ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» вул. Винниченка, 3. м. Львів-Винники.

      Осередок підтримки бездомних – перший та єдиний у Львові санітарно-гігієнічний пункт, куди безпритульні, що живуть на вулиці, приходять помитися, попрати одяг, поїсти, підстригтися, отримати першу медичну допомогу та консультацію соціального працівника.

Осередок є місцем першого контакту безпритульної людини з організацією «Оселя». Саме тут, привівши в порядок свою зовнішність та дізнавшись про можливості вирішення своїх проблем в «Оселі», вони приймають рішення змінити своє життя.

Відвідувачі Осередку залучаються до випуску та розповсюдження вуличного журналу «Просто неба» та соціального навчання, яке проходить тут кожного дня після обіду. Частина безпритульних, які звернулися до Осередку, тепер мешкають в «Оселі».

Осередок працює з лютого 2008 року. Фінансову допомогу на його облаштування та перші місяці функціонування ми отримали від Школи Кофоеда з міста Копенгаген. Пізніше його функціонування відбувалося завдяки підтримці Львівської Міської Ради, БФ «Південний» та благодійних пожертв приватних осіб. Щодня тут отримують послуги 10 – 15 осіб. За весь час його функціонування до нас зверталося більше 700 осіб, тому можу відповідально твердити: осередок є дуже важливим для міста Львова.

На жаль, на сьогодні Міська Рада проект не підтримала, так само як і приватні благодійники. Криза... Власними зусиллями та заробітками мешканці Спільноти підтримують функціонування Осередку, але гряде опалювальний сезон і підвищення тарифів... Наших сил не вистарчає, тому звертаюся до громадськості: якщо хтось може допомогти ліками, продуктами, миючими засобами, одягом чи коштами - телефонуйте в "Оселю" 2963303 або пишіть мені.

Запрошую кожного

З повагою, о.Олег Жаровський

Останні новини