Блог Сергія Шараєвського_image

Блог Сергія Шараєвського

Лівий марксизм у нових підручниках для школярів

21.06.2018, 19:51
Лівий марксизм у нових підручниках для школярів - фото 1
Поки ми спостерігали за баталіями навколо гей-параду в Києві, відбулася ще одна важлива подія, яка здатна вплинути на майбутнє українців значно сильніше, ніж декілька сот гомосексуалістів з плакатами і пір’ям.

Антидискримінаційна експертиза оприлюднила висновки стосовно підручників для школярів. Як виявилося, поняття «сім’я», «Бог», «християнство», «патріотизм» є дискримінаційними і небажаними до вжитку. Навіть тоді, коли мова йде про історію та літературу, в яких підображаються події або погляди минулих поколінь.

Під виглядом боротьби із дискримінацією та стереотипами, дітям нав’язується відверта ідеологія лівих сил, виключно їхній погляд на життя, стираються грані статеві, особистісні та національні. Натомість, відверто насаджуються ідеологічні ліво-ліберальні (наприклад, феміністичні) погляди.

Доходить навіть до того, що з підручників з історії вилучають професії істориків та археологів, при цьому, добавляють неправдиві факти та неіснуючі науки. Про це я описав в окремому блозі.

Я проаналізував підручник для 5 класу «Вступ до історії» і підручник для 10 класу «Українська література» (рівень стандарту). Ось що вийшло.

 

Українофобія на межі із сепаратизмом.

Не знаю, як експерти розглядають Тараса Шевченка з його «москалями» і «ляхами», але інших письменників вони вирішили політкоректно «причесати».

А далі — без коментарів.

 

Антисімейні настрої.

Мотивуючи тим, що не всі діти мають повні сім’ї, не всі мають тата і маму, антидискримінаційна комісія вирішила взагалі позбавити учнів поняття «сім’я». Це відображено навіть у вступі до висновків ("Українська література", 10 клас).

 

Ось ще приклади упередженого ставлення до сім’ї.

 

Також вводиться ідеологічне поняття "традиційна родина", яка за логікою може співіснувати з так званою "нетрадиційною".

 

Цікаві висновки експертки. А хіба при матріархаті шанобливе ставлення до батьків не є типовим?

 

Не зрозуміло, в чому саме експертка побачила акцент на батькові? Може в слові "батьки"?

 

 

Бог поза законом.

Зрозуміло, що церква відділена від держави та освіти. Але дуже дивно, коли експертки, в дусі лівого марксизму, починають вирізати будь-яку згадку про Бога, християнство, Ісуса Христа. Місцями вони доходять до відвертого маразму та історичної єресі. Наприклад, ототожнюють народження Ісуса і зародження християнства. Подібне викликає чималі сумніви у кваліфікації членів та членкинь комісії.

 

І ще приклади цензурування Бога та християнства.

 

Останні новини

Вчора