Блог єпископа Яна Собіла_image

Блог єпископа Яна Собіла

Рішення Верховної Ради України - це дія Духа Святого, яка наближає нас до єдності християн

16.11.2017, 18:52
Сьогодні, в день спомину Матері Божої Остробрамської, Верховна Рада України прийняла дуже важливе рішення! Визнання 25 грудня святковим днем - це, перед усім, величезний крок до єдності христян України і світу. І йдться не лише про католиків і протестантів.

Сьогодні, в день спомину Матері Божої Остробрамської, Верховна Рада України прийняла дуже важливе рішення! Визнання 25 грудня святковим днем - це, перед усім, величезний крок до єдності христян України і світу. І йдться не лише про католиків і протестантів. Тому що серед 16 православних Патріархій - 12 святкують Різдво 25 грудня за Григоріанським календарем.

 

Цікава річ, що святкувати 7 січня поки що залишаються ті Церкви, які мають залежність від Москви. Про це нагадали навіть українські депутати під час ранкового обговорення в парламенті. 

Вже у цьому році будемо мати Різдвяні неділю і понеділок - офіційно святкові дні. Коли кожен може прийти до Храму на Пастирку, і греко-католики, і протестанти, і православні, адже маємо єдиного Господа, і можемо молитися всі разом. Вночі кожен може подивитись трансляцію Святої Меси у Ватикані. Наступного дня, після Різдвяної Служби, також стежити через трансляцію за благословенням від Папи Франциска "Urbi et Orbi" з площі Святого Петра, і мати законний святковий день, який можемо провести зі своїми рідними!

Тож, це велика справа, коли разом зі світовим християнством ми всі зможемо святкувати День Народження нашого Бога. І я дуже радий, що разом із цим рішенням Верховної Ради ми маємо початок великої справи в Україні!

Я сьогодні уважно слідкував за обговоренням у Верховній Раді, це дуже пізнавально, і бачу, що Господь може через депутатів і політиків зробити важливу справу для об’єднання християн, і деякі рішення наших депутатів, як сьогоднішнє, є більш світлими і Богонатхненними, ніж думки певних релігійних діячів, які принципово не хотіли робити 25 грудня святковим днем.

Але наш народ є дуже мудрим! І також по реакції людей, навіть ще до прийняття цього рішення, ми побачили, що український народ, і особливо християни, дуже очікують цієї єдності. І тому так важливо те, що відбулось сьогодні у Верховній Раді України, це дія Духа Святого, яка наближає нас до повної єдності. 

Вдячний Богові, який діє через наших політиків, депутатів. Хочу висловити подяку всім, хто вірив у те, що сьогодні сталось, всім хто молився, і всім, хто сьогодні радіє разом з католиками і протестантами. Я дякую за велику активність протестантам! І дуже радію, що ми приймаємо багато вітань  від наших братів греко-католиків, і також від православних, та ще раз підкреслюю, що це вже сьогодні є доброю новиною для всіх, хто живе і за Григоріанським, і за Юліанським календарем. 

Не так давно наші журналісти робили опитування, і з’ясували, що все більше людей починають відзначати Різдво 25 грудня. Знаю, що у Запоріжжі і всій Україні дуже багато людей приходить на святкування до римо-католицьких храмів в ці дні. І православні, і греко-католики в Україні все частіше говорять, що починають ментально святкувати 25 грудня, солідарно з християними за межами України, особливо всі ті, хто має родичів, знайомих, друзів у Західній Європі або Америці. 

Діти і батькі, які живуть в різних країнах, хочуть об’єднутись в святкуванні. Численні групи українців в країнах Західної Європи - студенти, заробітчани  вже ментально знаходяться в цій культурі і живуть повноцінно за григоріанським календарем, і шкодують, що провід Української держави і деяких Церков не може зважитись на зміни. Тепер це нарешті починає відбуватись! Богу подяка за це!

 

Останні новини

Вчора