• Головна
  • Новини
  • Храм Гробу Господнього в Єрусалимі вже відкрили для вірян, однак є обмеження...

Храм Гробу Господнього в Єрусалимі вже відкрили для вірян, однак є обмеження

25.05.2020, 08:56
Храм Гробу Господнього в Єрусалимі вже відкрили для вірян, однак є обмеження - фото 1
Головний храм християнського світу закрили на карантин у кінці березня

У неділю, 24 травня, для відвідувачів після двомісячного карантину відкрили головну церкву християнського світу – храм Гробу Господнього в Єрусалимі.

завантаження_(4).jpg

Як повідомляє Zaxid.net з посиланням на газету Times of Israel, одночасно в храмі зможуть перебувати не більше 50 людей. Усі відвідувачі будуть зобов’язані одягати захисні маски чи респіратори, а також дотримуватися соціальної дистанції мінімум два метри один від одного. Крім того, прихожанам не рекомендують цілувати святині і взагалі їх торкатися.

Уряд Ізраїлю закрив на карантин храм Гробу Господнього, а також усі синагоги, мечеті і церкви у кінці березня. Вірянам дозволили молитись лише на вулиці за участі не більше 10 осіб на відстані не менше двох метрів один від одного.

Храм Гробу Господнього – християнська церква в Ізраїлі, споруджена 335 року в Єрусалимі, у районі Старого міста, головний храм християнського світу. У церкві розташовані дві святині – Голгофа і Гріб Господній, місця пов'язані із викупною жертвою Господа Ісуса Христа, його стражданням і Воскресінням.

Церква поділена між різними християнськими конфесіями – католицькою, грецькою православною, вірменською, коптською, сирійською та ефіопською церквами. Храмовий комплекс довкола неї належить Єрусалимській Православній Церкві.