У Римі відкриють Інститут Культури св. Івана Павла II

14.05.2020, 10:32

В 100 річницю з дня народження Кароля Войтили, майбутнього Папи, – 18 травня, на факультеті філософії Папського університету св. Томи Аквінського в Римі («Angelicum») буде урочисто відкрито Інститут Культури св. Івана Павла II. Про це повідомляє польське видання Gosc.pl.

Інститут займатиметься найактуальнішими проблемами Церкви і світу в сучасний період у контексті наукової думки і наук св. папи Івана Павла II. Ініціатива створення Інституту належить двом польським організаціям – Фундації св. Миколая і Фундації «Futura - Iuventa». Перші студенти розпочнуть навчання з початком 2020/2021 академічного року. До викладання будуть запрошені відомі інтелектуали світового рівня, які спеціалізуються в конкретних наукових дисциплінах. Передбачено встановлення стипендійного фонду для молодих дослідників.

«Віримо, що разом зі св. Іваном Павлом II можна і треба дивитися не тільки на період його понтифікату, але й на теперішні і прийдешні проблеми, віри, філософії, культури, науки, політики і суспільної думки», - наголошує президент Фундації св. Миколая д-р Даріуш Карлович.

Переклад Ігоря Скленара.

Теги: #Польща