В Англіканській Церкві ввели посаду веб-священника

13.05.2020, 11:34
12 травня 2004 року в Англіканській Церкві офіційно з'явилася посада веб-священника. Він опікається приходом, який існує виключно в Інтернеті.

12 травня 2004 року в Англіканській Церкві офіційно з'явилася посада веб-священника. Він опікається приходом, який існує виключно в Інтернеті. Про  це інформує Gazeta.ua.

Аби стати веб-священником, необхідно пройти ту ж процедуру, як і для звичайного священника. Кожен бажаючий отримати відповідний сан в Церкві Англії повинен висловити в письмовій формі згоду з: "Тридцятьма дев'ятьма статтями", Книгою загальних молитов, а також принести клятви вірності монарху як главі Церкви та канонічного послуху єпископу.

При призначенні на посаду священників в Англії продовжує діяти середньовічна традиція, згідно з якою в багатьох випадках кандидатура на посаду священника висувається так званими патронами, якими можуть бути британський монарх, міністри уряду, авторитетні представники місцевої аристократії, а також університети та кафедральні собори.

Веб-священники, які отримали цю посаду, мають щонеділі проводити для свого приходу служіння, а також виконувати і всі інші, передбачені саном, обов'язки.