• Головна
  • Новини
  • На Росії скандал через «піарну» гуманітарку для Італії, яку Патріарх Кирил погодив з Путіним...

На Росії скандал через «піарну» гуманітарку для Італії, яку Патріарх Кирил погодив з Путіним

06.05.2020, 13:01
На Росії скандал через «піарну» гуманітарку для Італії, яку Патріарх Кирил погодив з Путіним - фото 1
Такі дії патріархії назвали "поганим піар-ефектом"

Закордонні гуманітарні акції Росії останнім часом викликають тільки негатив усередині самої РФ на тлі різкого зростання захворюваності серед росіян і гострої нестачі тих же медикаментів і засобів захисту в російських регіонах. Про це інформує 5 канал.

183504.jpg

Серед останніх таких скандалів – критика гуманітарної допомоги для регіону Апулія від РПЦ. 25 квітня ЗМІ опублікували заяву Патріарха Московського і всієї Русі Кирила про те, що РПЦ надала гуманітарну допомогу регіону Апулія в Італії. Допомогу, як зазначається, затвердив і президент РФ Володимир Путін. Як пише Disclose.tv, РПЦ передала різні медичні матеріали, включаючи засоби індивідуального захисту.

Тим часом протодиякон Андрій Кураєв, який 29 квітня був заборонений в священнослужінні указом Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, зазначив: "Піар-ефект всередині Росії вийшов настільки поганим, що патріархія змушена виправдовуватися".

Видання зазначає, що постачанням допомоги в Італію займався Абдалла Шатила – швейцарський бізнесмен ліванського походження, і допомога надходила не з території Росії, а з території Швейцарії.

183505www.jpg

"І при цьому, за інформацією того ж Андрія Кураєва, сама допомога була не російського, а китайського походження: "На коробках напис – "Зроблено в Китаї для Швейцарії". 300 000 хірургічних масок,  30 000 медичних халатів", – йдеться в матеріалі.

Користувачі в соціальних мережах обурюються: "Краще б патріарх Кирило так завзято допомагав росіянам, а не просив уряд скасувати комунальні платежі для парафій РПЦ".

У Росії за останню добу підтвердили 10559 нових випадків COVID-19. Загалом станом на 6 травня коронавірусом в країні інфікувались 165929 людей.

За останню добу в Росії 86 осіб померли від ускладнень, спричинених коронавірусом. Загальна кількість летальних випадків – 1537.

Теги: #РПЦ