У Неаполі відбулося чудо крові святого мученика Януарія

06.05.2020, 12:03
У Неаполі відбулося чудо крові святого мученика Януарія - фото 1
2 травня у Неаполі вкотре відбулося чудо крові святого мученика Януарія.

2 травня у Неаполі вкотре відбулося чудо крові святого мученика Януарія.

«Дорогі друзі, маю важливе оголошення: навіть в час пандемії коронавірусу Господь за посередництвом св. Януарія зробив його кров рідкою», - повідомив кардинал Крещенціо Сепе, котрий з цієї нагоди відправив урочисту Літургію. Про це повідомляє Католицький оглядач.

Неаполь.jpg

Трансляція Літургії з катедри Успіння Марії відбувалась онлайн, і на її завершення Архиєпископ Неаполя - кардинал Сепе – реліквією рідкої крові святого благословив усе місто.

«Скільки було випадків, коли наші святі заступались за нас, щоб врятувати від чуми, від холери. Св. Януарій є правдивою душею Неаполя», - говорив він у проповіді.

Св. Януарій, покровитель Неаполя, був єпископом у третьому столітті. Зараз мощі його костей і крові зберігаються в місцевій катедрі. Вважається, що він загинув під час переслідування часів Діоклетіана.

Чудо, під час якого кров святого перетворюється у рідкий стан, широко відоме, однак наразі не отримало офіційного визнання Церкви. Таке чудо відбувається щонайменше тричі на рік: 19 вересня, коли Церква вшановує день цього святого, в суботу перед першою неділею травня, а також 16 грудня, в річницю виверження Везувію 1631 року.

Під час цього чуда засохла речовина червоного кольору, що тримається однієї сторони реліквіарію, стає кров’ю, що заповнює усю ампулу, в якій зберігається. Місцеве населення вважає, що якщо чудо не відбувається у вказані вище дні, то це є сигналом  війни, голоду, хвороби чи катастрофи.

У зв’язку із карантинними обмеженнями, цього року не вдалось провести традиційну процесію з нагоди чуда св. Януарія. Як інформує CNA, така процесія відбувалась навіть під час ІІ Світової війни. Заборона на відправу літургії в цій країні триває вже вісім тижнів.