В Італії через коронавірус вже померло 105 священників

13.04.2020, 10:28
З початку епідемії коронавірусу в Італії вже померло 105 священників. У Великий четвер Папа Франциск назвав їх «святими по сусідству».

Як повідомило 12 квітня польське видання Goṡć.pl з посиланням  на італійську щоденну  газетe "Corriere della Sera», з початку епідемії коронавірусу в Італії вже померло 105 священників. У Великий четвер Папа Франциск назвав їх «святими по сусідству».

Серед них є багато таких, які заразилися, тому що не хотіли залишити своїх вірних у важкий час і піклувалися про них в часі хвороби. В італійській газеті наголошено, що їх називали «священниками вулиці», які у похилому віці надавали духовну допомогу безхатькам і узалежненим особам. Лише в дієцезії Бергамо у Ломбардії, де дуже поширена епідемія, померло 25 священників і 14 монахів. З початку зараження на цій території відійшли до вічності 84 монахині.

Один з наймолодших священників в Італії, померлих через коронавірус, мав 45 років, найстарший – 104 роки. В центральній та південній частині країни, де також померло немало священників, були й місіонери, які повернулися до рідного краю після кількадесятилітньої місійної праці, зокрема, в Африці.

 Переклад з польської Ігоря Скленара.