• Головна
  • Новини
  • "Комуністичний Пекін має відповісти за приховування правди про пандемію", - заявив кардинал з М’янми...

"Комуністичний Пекін має відповісти за приховування правди про пандемію", - заявив кардинал з М’янми

04.04.2020, 12:37

Як повідомляє польське видання gość.pl, римо-католицький архиєпископ Янгону (столиці М’янми), Голова Федерації Конференції єпископів Азії (FABC) кардинал Чарльз Маунг Бо, звинуватив комуністичний режим Китаю в тому, що він несе моральну відповідальність за спричинення і поширення коронавірусу й за приховування правдивих даних.

Як повідомляє польське видання Gość.pl, римо-католицький архиєпископ Янгону (столиці М’янми), Голова Федерації Конференції єпископів Азії (FABC) кардинал Чарльз Маунг Бо, звинуватив комуністичний режим Китаю в тому, що він несе моральну відповідальність за спричинення і поширення коронавірусу й за приховування правдивих даних. 

У статті, опублікованій на веб-сторінці азійської католицької інформаційної агенції (UCANews), кардинал Чарльз Маунг Бо наголосив, що сьогодні не має такого кутка світу, якого би не заторкнула ця трагедія і в якому людське життя не було би наражене на захворювання від вірусу. Він закликав світову міжнародну спільноту, щоб не боялася виставити Пекіну рахунок за понесені втрати з приводу коронавірусу.
Архиєпископ Янгону наголосив, що його країна, яка межує з Китаєм, безпорадна перед лицем цієї епідемії. На його переконання, ситуація ускладнюється тим, що деякі азійські країни, зокрема, й М’янма, де триває війна, мають доволі слабку систему охорони здоров’я. Кардинал Чарльз Маунг Бо не вважає винними простих китайців, які стали першими жертвами небезпечного вірусу, а лише комуністичну партію Китаю, яка не протидіяла цьому. Наводячи низку конкретних фактів і аргументів щодо винуватості китайської влади, архиєпископ Янгону звертає увагу на те, що  коли хвороба почала стрімко поширюватися у цій країні і правду вже не можна було приховати, на початку комуністична верхівка Китаю відмовилася від допомоги з-за кордону і понад місяць не відповідала на прохання американського Центру  Контролю і Запобігання Хворобам, і навіть ВООЗ, хоча ця організація віддавна тісно співпрацює із китайським режимом. 

На переконання кардинала, цей режим «зобов’язаний перепросити нас всіх і відшкодувати втрати, які він викликав». Як мінімум, повинен ліквідувати борги деяких держав, які витрачають кошти на боротьбу з COVID-19.