• Головна
  • Новини
  • Від COVID-19 помер сербський єпископ, який заразився під час обходу вірян...

Від COVID-19 помер сербський єпископ, який заразився під час обходу вірян

30.03.2020, 15:30
Від COVID-19 помер сербський єпископ, який заразився під час обходу вірян - фото 1
Єпископ Валевський Сербської Православної Церкви Мілутін Кнежевич помер у віці 71 року від захворювання, викликаного коронавірусом.

Єпископ Валевський Сербської Православної Церкви Мілутін Кнежевич помер у віці 71 року від захворювання, викликаного коронавірусом.

Про це повідомили у понеділок, 30 березня, національному телебаченню Сербії РТС у медичному центрі “Драгіша Мішовіч” у Бєлграді, передає Релігійна правда з посиланням на   ТАСС.

Сербський.jpg

Єпископ Мілутін  заразився під час обходу вірян. Церковний ієрарх помер за кілька днів.

За даними місцевих ЗМІ, разом з єпископом заразилися два священника. Про їхній стан інформації немає.

Крім того, раніше від наслідків зараження коронавірусом помер глава міськради Валево Мілорад Іліч, його дружина перебуває у важкому стані.

Найбільше інфікованих зафіксовано у Бєлграді, а також у місті Валево. Влада розглядає можливість ізолювати Валево силами армії.

На цей час у Сербії заражений 741 особа, 13 осіб померли, 55 перебувають на апаратах штучної вентиляції легенів. Сербія через пандемію повністю закрила кордони, в країні діє надзвичайний стан і комендантська година. Скасовано парламентські вибори, припинено міжміське автобусне і залізничне сполучення. Людям старше 65 років заборонено виходити на вулиці.