Усі монахи Афону моляться за припинення пандемії

30.03.2020, 14:51
У кожній афонській обителі будуть відбуватися особливі молебні перед мощами святих і чудотворними іконами з піднесенням молитов проти поширення коронавірусної інфекції.

У ніч з 27 на 28 березня 2020 року в усіх монастирях і скитах Афону відбулося всенічне чування з особливими молитвами з проханнями про позбавлення світу від коронавірусу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП з посиланням на портал Afonit.info.

Відповідне рішення 19 березня прийняв Священний Кінот Святої Гори, який закликав всі монастирі, скити і келії відслужити всенічну Покровительки Святої Гори Богородиці і священномученика Харалампія, якому моляться про позбавлення від епідемій.

Окрім того, в кожній афонській обителі відбуваються особливі молебні перед мощами святих і чудотворними іконами з молитвами проти поширення коронавірусної інфекції.

Також Священний Кінот у своєму зверненні закликав усіх до посилення молитов і покаяння, яке особливо важливо в дні Великого посту та всіх православних християн приєднатися до молитви про позбавлення від пандемії.