• Головна
  • Новини
  • Вперше за 2000 років ягня Песаха можуть принести в жертву на Храмовій горі...

Вперше за 2000 років ягня Песаха можуть принести в жертву на Храмовій горі

30.03.2020, 11:02
Вперше за 2000 років ягня Песаха можуть принести в жертву на Храмовій горі - фото 1

Згідно з «Угодою століття» Трампа, синедріон звернувся до ізраїльського уряду з клопотанням про отримання дозволів, які б уможливили зробити ритуал жертвоприношення Песах (Великдень) на тимчасовому жертовнику. Його доставлять на Храмову гору і заберуть одразу після церемонії.

Згідно з «Угодою століття» Трампа, синедріон звернувся до ізраїльського уряду з клопотанням про отримання дозволів, які б уможливили зробити ритуал жертвоприношення Песах (Великдень) на тимчасовому жертовнику. Його доставлять на Храмову гору і заберуть одразу після церемонії.

Песах.jpg

Якщо уряд видасть дозвіл, це буде перший випадок після руйнування Другого Храму, коли вівтар постане на найсвятішому місці юдаїзму.

Протягом останніх восьми років Синедріон проводив реконструкцію храмової служби. Реконструкція служіння на Песах має особливе значення.

«Єдине, що заважає єврейському народу здійснювати пасхальну жертву, - це ізраїльський уряд», - заявив прес-секретар «Синедріону» рабин Гілель Вайссу в інтерв'ю газеті «Breaking Israel News».

Синедріон недавно провів інтенсивне дослідження, що стосується нинішнього статусу пасхальної жертви, і прийшов до висновку, що на цьому етапі однієї жертви на Храмовій горі, яку принесуть во ім'я всього єврейського народу, буде достатньо. Синедріон провів спеціальну зустріч 25 березня, щоб обговорити реконструкцію Песаха, а також плани на випадок непередбачених обставин, якщо уряд дозволить провести справжній ритуал на Храмовій горі.

Синедріон подасть заявку на отримання дозволу на проведення реконструкції на Храмовій горі за три дні до свята Песах. Вони також подали окреме прохання про фактичну жертву, яка повинна бути проведена на Храмовій горі в свято. У це прохання включений план доставки кам'яного вівтаря на Храмову гору.

Такий вівтар був збудований в минулому році. Якщо прохання принести жертву буде задоволене, це буде перший випадоу, коли вівтар буде стояти на Храмовій горі на своєму місці з тих пір, як другий храм був зруйнований в 70-му році нашої ери.

Синедріон підкреслив, що план з доставки вівтаря на Храмову гору повністю відповідає «Угоді століття», в якій визнається повний суверенітет Ізраїлю над цим місцем.

«Ця заява Дональда Трампа відкриває двері для євреїв, щоб побудувати третій храм. Тепер ми повинні зробити наступний крок вперед. Це переломний момент в історії. Як тільки ми принесемо вівтар на Храмову гору, навіть для жертви одного ягняти, шляху назад вже не буде. Наступний крок неминучий. Можливо, це звучало б надто рішуче раніше, але сьогодні, коли ми стикаємося з коронавірусом, зміною клімату і шахрайськими народами, люди віри, безумовно, моляться про негайне служінні в Храмі », - сказав рабин Меїр Халеві Хакадад.

Якщо муніципалітет Єрусалима не дасть дозволу доставити вівтар до Храмової гори, буде поданий додатковий запит на доставку вівтаря в Єрусалим для реконструкції служіння.

«Кількість у формі 70-ти націй є біблійною вимогою, щоб храм був домом молитви для всіх народів», - сказав рабин Вайс. «Західні ліберальні цінності і міжнародне право вимагають рівності релігій. Ми пропонуємо принести тимчасовий вівтар на один день, щоб принести в жертву ягня за весь єврейський народ. Самаряни жертвують сотнями ягнят щороку. Будь-яке заперечення цього може бути засноване тільки на расизмі і ненависті ».

Не євреям, за його словами, буде дозволено пожертвувати гроші на реконструкцію і фінансувати необхідні елементи, пов'язані з відновленням служби в Храмі, але жодні кошти не євреїв не використовуватимуться для освячених цілей.

«Храми були і завжди будуть на благо всього світу, і народи мають намір допомогти нам в цьому», - сказав рабин Меїр Халеві Хакаддед. «Це особливо актуально сьогодні, коли ми стикаємося з глобальними загрозами, які зачіпають кожну людину і кожну націю. І дійсно, є багато націй і окремих людей, включаючи мусульман і арабів, які розуміють це і готові зайняти своє місце в цих зусиллях. Зараз, в цей момент, важливо, щоб народи заявили про своє бажання повернутися в храмове служіння».

У найближчому часі буде запущений основний проєкт з фінансування реконструкції Песаха.

Згідно із законом, великодня жертва, ягня, повинне бути перевірене на наявність дефектів перед тим, як бути вбитим. Кров з ягняти повинна бути зібрана в посудину і потім передана від одного священика іншому, поки не досягне вівтаря, на який її виллють. У тварини повинна бути відокремлена шкура і внутрішні органи. Ціле ягня поміщають на довгій гранатової гілці, як описано в Торі.

https://anshey-hayesh.blogspot.com/2020/03/2000.html