• Головна
  • Новини
  • Путін у короні і з німбом на золотому фоні постав на одному з будинків російського Кірова...

Путін у короні і з німбом на золотому фоні постав на одному з будинків російського Кірова

28.03.2020, 17:15
Путін у короні і з німбом на золотому фоні постав на одному з будинків російського Кірова - фото 1
“Самодержець Володимир Обнулений – наша відповідь забугорному коронавірусу!”, – написав автор «шедевру» у соцмережах.

У російському місті Кіров з’явилося стилізоване під ікону зображення президента РФ Володимира Путіна у короні і з німбом на золотому фоні. Картину розмістили 22 березня на будинку, розташованому навпроти Кіровського обласного суду.

Підписи на зображенні свідчать: “Антивірус” і “Цар Володимир обнулення”.

332.jpg

Зображення провисіло там недовго і за добу вже було демонтовано, повідомляє Релігійна правда з посиланням на Credo Press.

За словами кіровського юриста Ярослава Михайлова, який виражає інтереси “православної громадськості”, “розміщення подібних арт-об’єктів може кваліфікуватися як образа релігійних почуттів вірян і образа представника влади”.

Автор «шедевру», який не розкриває свого імені, написав у соціальних мережах: “Самодержець Володимир Обнулений – наша відповідь забугорному коронавірусу!”

Примітно, що композиція і фігура на зображенні скопійовані автором з унікальної у своєму роді ікони св. царя-мученика Миколи, яка перебуває у храмі РПЦ у Москві.

Нагадаємо, у Росії триває процес внесення змін до Конституції, згідно з якими президентські строки Путіна будуть обнулені і він вчергове зможе стати главою держави.