• Головна
  • Новини
  • Через коронавірус закрили головну для мусульман мечеть у Мецці...

Через коронавірус закрили головну для мусульман мечеть у Мецці

07.03.2020, 19:17
Влада Саудівської Аравії через поширення китайського коронавірусу COVID-19 закрила для відвідування головну святиню тих, хто сповідує Іслам – мечеть Масджид аль-Харам (Заповідна мечеть) у Мецці, а також інші святині в місті.

Влада Саудівської Аравії через поширення китайського коронавірусу COVID-19 закрила для відвідування головну святиню тих, хто сповідує Іслам – мечеть Масджид аль-Харам (Заповідна мечеть) у Мецці, а також інші святині в місті, пише ZN,UA з посиланням на  The Hill.

Користувачі Twitter публікують фотографії порожнього внутрішнього двору мечеті, де розташована Кааба – одне з основних місць, що збирає, згідно коранічним приписам, паломників під час хаджу. Кааба має символічне ім'я "аль-Бейт аль-Харам", що означає в перекладі з арабської "священний дім".

Святі для мусульман місця в Мецці, які зазвичай переповнені паломниками, закриті для відвідування. Саудівська Аравія заборонила своїм громадянам, жителям і іноземцям здійснювати паломництво в Мекку, оскільки на Близькому Сході повідомляється про сотні підтверджених випадків коронавірусу.

Зазначимо, що Коран називає Каабу "першою спорудою, яке побудували люди безпосередньо для поклоніння Богу".