• Головна
  • Новини
  • Археологи в Ізраїлі виявили монументальний храм, про який нічого не сказано в Біблії...

Археологи в Ізраїлі виявили монументальний храм, про який нічого не сказано в Біблії

25.02.2020, 12:49
Археологи в Ізраїлі виявили монументальний храм, про який нічого не сказано в  Біблії - фото 1
Археологічна експедиція, яка проводилася у 2019 році в околицях Єрусалиму, дозволила вченим детально вивчити древній храм, саме існування якого суперечить деяким біблійним текстам, повідомляє сайт Тель-Авівського університету.

Археологічна експедиція, яка проводилася у 2019 році в околицях Єрусалиму, дозволила вченим детально вивчити древній храм, саме існування якого суперечить деяким біблійним текстам, повідомляє сайт Тель-Авівського університету, інформує Lenta.ua.

Йдеться про монументальний храмовий комплекс, який був виявлений недалеко від Єрусалима в містечку під назвою Тель-Моха. Храм був побудований на стику десятого і одинадцятого століть до нашої ери. І це суперечить біблійним текстам, згідно з якими в той час в Юдеї діяв тільки один дозволений храм - єрусалимський Храм Соломона.

"Важко повірити, що у безпосередній близькості від Єрусалиму існував монументальний храм, про який нічого не говориться у біблійних текстах. Але у нас немає сумнівів у тому, що виявлений в місті Тель-Моха храм існував в той самий час, коли проводилися реформи царів Єзекії й Йосипа, які дозволяли служіння Єдиному Богу виключно в Храмі Соломона ", - вважає Шуа Кісілевіц, один з авторів дослідження.

Знайдений в Мосі храм побудований за іудейськими релігійними традиціями. Його вигляд відповідає біблійним зображенням. Всередині споруди фахівці знайшли кам'яний вівтар і підставку, які прикрашені сфінксами і левами, жертовник і інші артефакти у вигляді фігурок людей і тварин.

Відкриття, за словами вчених, змінює уявлення про релігійні практики в Ізраїлі 3000-річної давності. Реальна ситуація з релігійними практиками іудеїв могла сильно відрізнятися від тієї, яка описана в біблійних легендах.