98-річний католицький єпископ подолав коронавірус

19.02.2020, 12:03
98-річний католицький єпископ подолав коронавірус - фото 1
Йозеф Чжу Баоюй, католицький єпископ-емерит дієцезії Наньян, став найстаршою особою, яка одужала від коронавірусу. Владиці виповнилося 98 років, проте уряд у Пекіні досі визнає його ординарієм дієцезії

Йозеф Чжу Баоюй, католицький єпископ-емерит дієцезії Наньян, став найстаршою особою, яка одужала від коронавірусу. Владиці виповнилося 98 років, проте уряд у Пекіні досі визнає його ординарієм дієцезії, повідомляє CREDO з посиланням на Asia News.

З огляду на похилий вік, супутні хвороби та ускладнення, пов’язані з вірусом, одужання здавалася неможливим. Проте лікарі все ж боролися за життя владики і його вдалося врятувати. Єпископ пересувається на інвалідному візку й мешкає у монастирі. Ватикан призначив наступником Йозефа Чжу Баоюй владику П’єтро Цзінт Лугана, проте влада визнає його як єпископа-помічника дієцезії.

Як повідомляє Радіо Свобода, у Китаї за останню добу зареєстрували майже 2000 інфікованих коронавірусом. Таким чином загальна кількість хворих перевищила 72 тисячі осіб; 12, 5 тис. вдалося врятувати, кількість померлих унаслідок епідемії становить 1868 осіб. За межами материкової частини Китаю коронавірусом заразилися близько тисячі людей: 619 чоловік у Японії, серед яких — 454 хворих пасажирів круїзного лайнера, що стоїть на карантині в порту Йокогами. На борту перебувають також двоє українців.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках він проявляється симптомами застуди і грипу: високою температурою і кашлем; спостерігається також задишка. Наслідком ускладнень може стати пневмонія.

 

Теги: #Китай