Китай посилив контроль та переслідування християн

06.02.2020, 11:05
Китай посилив контроль та переслідування християн - фото 1
Влада Китаю посилює гоніння не тільки на мусульманське населення, але і на інші конфесії - християни в Піднебесній теж стали піддаватися численним проявам дискримінації та утисків.

Влада Китаю посилює гоніння не тільки на мусульманське населення, але і на інші конфесії - християни в Піднебесній теж стали піддаватися численним проявам дискримінації та утисків, повідомляє Bog.news  з посиланням на The Epoch Times.

Провінцію Чжецзян називають «китайським Єрусалимом» через велику чисельність християн і кількість Церков. У 2017 році уряд випустив указ про встановлення камер спостереження в храмах з метою «боротьби з тероризмом», повідомляє The Epoch Times.

У 2018 році були введені нові норми, що обмежують контент християнської релігійної тематики в китайському інтернеті - право розміщувати «деякі види релігійного контенту» збереглися лише у офіційних духовних організацій, а приватним особам-християнам це заборонено. Зокрема, в Китаї не можна викладати в інтернет кадри з тими, хто молиться, і навіть фото кадіння ладану.

З 2014 року в Чжецзяні почали прибирати хрести з храмів відповідно до 36-сторінкової директиви, що пропонує розміщувати хрести на фасадах будівель замість їх верхівок, при цьому сакральні символи повинні зливатися за кольором зі стінами храму і не перевищувати за висотою одну десяту частину фасаду.

У грудні 2018 року біля 100 прихожан однієї з протестантських церков в Ченду, столиці провінції Сичуань, були заарештовані разом з пастором. Всього за 2018 рік правозахисники нарахували більше 10 000 випадків арешту практикуючих християн за «порушення», пов'язані з проявами побожності.

Обмеження релігійної активності дітей.

У 2016 році комуністичний режим випустив нові норми, що забороняють уйгурським неповнолітнім відвідувати культові споруди і вивчати релігію. Під ті ж обмеження потрапили і китайські християни - їх дітям теж заборонили відвідувати релігійні заняття. У 2017 році влада міста Веньчжоу в провінції Чжецзян заборонили діяльність недільної школи.

Тоді християни перенесли заняття на суботу і почали проводити їх підпільно в приватних будинках.

Нав'язування відмови від віри.

У серпні 2018 року китайські християни масово розмістили на своїх сторінках в соцмережах запис наступного тексту: «Прийняття віри в християнство було сліпим наслідуванням за тенденціями. Тепер у мене є більш глибоке розуміння цієї релігії і вірувань, і після подальшого вивчення християнства я краще зрозумів свої духовні потреби. Я оголошую, що більше не буду брати участь у християнській релігійній діяльності і більше не вірю в християнство». Імовірно, таке формулювання було «запропоновано» християнам працівниками компартії Китаю.