• Головна
  • Новини
  • Помер пропагандист Кремля протоєрей Всеволод Чаплін, який закликав війною знищити Україну...

Помер пропагандист Кремля протоєрей Всеволод Чаплін, який закликав війною знищити Україну

26.01.2020, 19:08
Помер пропагандист Кремля протоєрей Всеволод Чаплін, який закликав війною знищити Україну - фото 1
Протоєрей Чаплін відомий тим, що закликав Росію війною знищити Україну. Незабутня також його фраза: «Нам смерть лише радість». Такими словами він закликав росіян не боятися ядерної війни.

images.jpg26 cічня помер настоятель храму Святого Феодора Студита, протоєрей Всеволод Чаплін. Про це повідомив в фейсбуці член Громадської палати Олександр Пелін, повідомляє російське агентство «РИА Новости». 

За його словами, священнослужитель пішов з життя після того, як відслужив Літургію.

"Сидів на лавці біля храму, йому стало погано і він помер", - написав Пелін.

Інформацію про смерть Чапліна підтвердив глава синодального відділу Московського Патріархату із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда.

Протоєрей Чаплін відомий тим, що закликав Росію війною знищити Україну.

За словами Чапліна, війна заради миру - це хороша практика, і він не розуміє, чому є люди, які проти неї. Зокрема, ті, які бояться дій Заходу. Він також нагадав про рішення імператора Миколи II вступити в Першу світову війну.

«До сих пір бояться конфлікту з Заходом? Він може блефувати скільки завгодно - але навіть якщо зважитися на велику війну, ми отримуємо вічне життя, а вони пекло. Що втрачати? Треба, нарешті, згадати найкраще діяння Імператора Миколи Олександровича - вступ в Першу світову війну. Воно показує: честь і захист ближніх - набагато важливіше земного життя. Зворотня логіка дурна і жахлива. Сьогодні цю логіку потрібно зовсім відкинути», - заявляв він.

Він також заявляв, що цар Микола ІІ врятував Сербію від знищення, а тепер Росія "рятує" українців.

А ще він закликав «рятувати» росіян в Україні.

Незабутня також його фраза: «Нам смерть лише радість». Такими словами  він закликав росіян не боятися ядерної війни.

Біографія Всеволода Чапліна.

Протоєрей Всеволод Чаплін народився в 1968 році. У 1990-му закінчив Московську духовну семінарію, а через чотири роки - Московську духовну академію.

З 2001 по 2009 рік обіймав посаду заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату. З 2009 по 2015 рік обіймав посаду Голови Синодального відділу по взаємодії Церкви і суспільства Московського Патріархату РПЦ. З 2016 року був  настоятелем храму Феодора Студита (Смоленської ікони Божої Матері) в Москві.