Екстремісти у Кенії вбили трьох вчителів-християн

17.01.2020, 10:08
Екстремісти у Кенії вбили трьох вчителів-християн - фото 1

Троє вчителів-християн загинуло в результаті нападу екстремістів на початкову школу в Кенії. Національна поліція підтвердила, що 13-го січня бойовики сомалійської повстанського угрупування Аш-Шабаб напали на школу, поліцейський пост і телестанцію в місті Гарісса близько 2 години ночі.

Троє вчителів-християн загинуло в результаті нападу екстремістів на початкову школу в Кенії. Національна поліція підтвердила, що 13-го січня бойовики сомалійської повстанського угрупування Аш-Шабаб напали на школу, поліцейський пост і телестанцію в місті Гарісса близько 2 години ночі, повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на The Christian Post.

У міжнародній правозахисній організації International Christian Concern повідомили, що в результаті нападу загинули троє вчителів-християн, ще один отримав серйозні поранення.

Інший вчитель, який живе недалеко від місця події, Роберт Кібуту стурбований тим, що державні працівники зазнали нападу тільки через свою вірe.

«Ми засмучені й водночас налякані, тому що нас переслідують за те, що не працюємо на уряд і сповідуємо християнство», – зазначив Кібуту.

Після нападу депутат міського парламенту Анаб СУБів Гурі звинуватив уряд в бездіяльності й заявив, що напади можна було запобігти. 

«Прийшов час уряду з усією серйозністю поставитися до питань безпеки, – зазначив Гурі. – Місцеві жителі повідомляли місцевим органам влади про можливі напади, але окружні служби безпеки проігнорували їх».

За даними Daily Nation, за останні п’ять тижнів терористичне угрупування яке базується в Сомалі скоїло понад 10 нападів в Кенії, в результаті яких загинули 25 мирних жителів. 

Раніше в цьому місяці бойовики напали на початкову школу Сареті в Дадаабі, тоді загинуло чотири учні.

У грудні екстремісти Аш-Шабаб напали на автобус, який прямував з Найробі в Мандера, і вбили 11 християн. У 2015 бойовики напали на університет Гарісса. Тоді вони вбили 150 студентів-християн, ще 79 були поранені. Студентів, які сповідували інші релігії, терористи не чіпали.

Кенія займає 40-е місце в списку країн, які переслідують християн (World Watch List), складений правозахисною організацією Open Doors USA.