• Головна
  • Новини
  • Штаб-квартиру бразильських коміків закидали коктейлями Молотова через фільм про Ісуса-гея...

Штаб-квартиру бразильських коміків закидали коктейлями Молотова через фільм про Ісуса-гея

26.12.2019, 10:44
Штаб-квартиру бразильського комедійного каналу Porta dos Fundos у Ріо-де-Жанейро в переддень Різдва закидали коктейлями Молотова через фільм Netflix «Перша спокуса Христа» про Ісуса-гея.

Штаб-квартиру бразильського комедійного каналу Porta dos Fundos у Ріо-де-Жанейро в переддень Різдва закидали коктейлями Молотова через фільм Netflix «Перша спокуса Христа» про Ісуса-гея. Про це пише theБабель з посиланням на Reuters.

«Рано вранці 24 грудня, напередодні Різдва, штаб-квартира Porta dos Fundos стала жертвою нападу. У наш будинок кинули коктейлі з запальною сумішшю», — заявив у Twitter канал.

Охоронцю вдалося стримати пожежу, і ніхто не постраждав.

«Ми будемо рухатися далі, будемо більш згуртованими, більш сильними, більш натхненними і впевненими в тому, що країна переживе цей шторм ненависті, і любов буде переважати разом зі свободою слова», — сказали працівники каналу.

Фільм «Перша спокуса Христа» режисера Родріго ван дер Пута є постановкою комедійної трупи Porta dos Fundos з Бразилії у партнерстві з Netflix.

За сюжетом Ісус, який повернувся з 40-денної подорожі пустелею, зʼявляється на вечірці, присвяченій його 30-річчю. Тут же він дізнається, що був усиновлений Йосипом, а його справжній батько — Бог. У пародії показано, що Ісус приводить додому свого коханця, щоб познайомити його з Марією і Йосипом.

Премʼєра фільму відбулася 3 грудня 2019 року на відеоплатформі Netflix. Буквально наступного ж дня десятки євангельських релігійних громад закликали бойкотувати кіно, католицький єпископ Дом Енріке Соареш да Кошта рекомендував анулювати контракт з компанією, пастор Джоел Теодоро з Ріо-де-Жанейро повідомив, що він скасував передплату на Netflix, а на сайті Change.org зʼявилася петиція за видалення фільму з каталогу компанії.

Майже два мільйони громадян Бразилії підписали петицію проти стримінгової телекомпанії Netflix з вимогою зняти з ефіру новий фільм.