• Головна
  • Новини
  • Якутський шаман, який ішов "виганяти" Путіна, відклав похід до весни...

Якутський шаман, який ішов "виганяти" Путіна, відклав похід до весни

15.10.2019, 10:12
Якутський шаман, який ішов "виганяти" Путіна, відклав похід до весни - фото 1
Якутський шаман Олександр Габишев, який ішов на Москву "виганяти" президента Росії Володимира Путіна, вирішив відкласти похід до весни.

Якутський шаман Олександр Габишев, який ішов на Москву "виганяти" президента Росії Володимира Путіна, вирішив відкласти похід до весни. Про це він сказав у коментарі "Сибирь.Реалии" 14 жовтня, повідомляє видання Гордон.

Він заявив, що "збирає загін" із приблизно 20 осіб у Якутську "для консолідації своїх сил".

"Похід наш триває, наші цілі ті самі стоять: політичні, релігійні – колишні. Зараз триває напружена боротьба із владою, діалог. Щоб бути впевненим у своїх силах, у своїй правоті, я сконсолідую свої сили. Загін – це мої найвірніші люди. Я їх кличу, щоб продовжувати боротьбу разом із ними, я посилююся. Будемо відстоювати свої інтереси, свою правду, свою свободу. Як довго триватиме ця боротьба – залежить від обставин. Поки не висуваємося – чекаємо реакції громадськості і влади. Якщо почнуться гоніння на мене та мій загін, ми звідси підемо в будь-який час, хоч узимку. Але якщо все мирно, діалог із владою буде продовжено, то ми залишимося тут до весни. Навесні вже звідси підемо", – сказав Габишев.

Габишев шість місяців ішов уздовж далекосхідних трас у бік Москви, звідки у 2021 році збирався "вигнати" президента РФ Володимира Путіна, він уважає його породженням темних сил, із яким під силу впоратися тільки шаманові. Габишев висловлював думку, що в Росії має бути народовладдя, і збирався ініціювати "народні повстання".

Прихильник Габишева розповів, що в ніч на 19 вересня шамана вивезли "співробітники спецслужб". Це сталося на кордоні Бурятії та Іркутської області.

Після цього прес-служба міністерства охорони здоров'я Якутії повідомила, що шамана помістили у психіатричну клініку в Якутську.