• Головна
  • Новини
  • В Ізраїлі археологи знайшли п'ятитисячолітній мегаполіс з рештками великого храму...

В Ізраїлі археологи знайшли п'ятитисячолітній мегаполіс з рештками великого храму

10.10.2019, 10:02
В Ізраїлі археологи знайшли п'ятитисячолітній мегаполіс з рештками великого храму - фото 1
Стародавнє місто Ен Эсур (En Esur) розташоване на півночі долини Хашарон, за близько 57 кілометрів від Тель-Авіва. Протягом останніх декількох років в рамках підготовки до будівництва нової дороги тут проводилися археологічні розкопки.

Стародавнє місто Ен Эсур (En Esur) розташоване на півночі долини Хашарон, за близько 57 кілометрів від Тель-Авіва. Протягом останніх декількох років в рамках підготовки до будівництва нової дороги тут проводилися археологічні розкопки, інформує ТСН.

Ізраїль.jpeg

За словами представників Управління стародавностей Ізраїлю, це п'ятитисячолітній мегаполіс, територія якого близько 65 гектарів, у якому проживало близько 6000 осіб. 

Знайдене місто зі складною схемою житлових і громадських зон, вулиць та провулків міста вказує на організованість його жителів і наявність у них розвиненої соціальної єрархії.

Крім цього, археологи також виявили безліч керамічних посудин, рештки великого храму, кам'яний басейн, у якому зберігалися рідини, швидше за все, для проведення релігійних ритуалів тощо.

Компанія Netivei Israel, яка фінансувала розкопки, планує побудувати дорогу високо над руїнами, щоб захистити їх.