• Головна
  • Новини
  • Доведені до відчаю новосели в Уфі поскаржилися Папі Римському на відсутність опалення...

Доведені до відчаю новосели в Уфі поскаржилися Папі Римському на відсутність опалення

06.10.2019, 11:59
Доведені до відчаю новосели в Уфі поскаржилися Папі Римському на відсутність опалення - фото 1
Жителі ЖК «Лимонарій» в Уфі, які заселилися в новий будинок, написали лист зі скаргою Папі Римському Франциску про відсутність в їхньому будинку опалення, повідомляє "Портал-Credo.Ru" з посиланням на "Медузу".

Жителі ЖК «Лимонарій» в Уфі, які заселилися в новий будинок, написали лист зі скаргою Папі Римському Франциску про відсутність в їхньому будинку опалення, повідомляє "Портал-Credo.Ru" з посиланням на "Медузу".

Зведення будинку за документом повинні були закінчити ще в 2017 році, але за фактом роботи тривають досі. У будівельній компанії СУ-10, за словами мешканців, до скарг і прохань підключити опалення спочатку поставилися байдуже: «Ми нікого не боїмося. Пишіть кому завгодно, хоч Папі Римському».

Звернення до Папи Франциска розмістили в групі мешканців у "ВКонтакте". Лист опублікували російською та англійською мовами. «Як останній засіб нашої останньої надії, ми закликаємо Вашу Святість відстояти наші законні права. Ми сподіваємося, що [власник будівельної компанії СУ-10] Валерій Мансуров прислухається до Вашої мудрості і освіченості. Будь ласка, також помоліться за його людяність і розсудливість», - йдеться у зверненні.

Після того, як лист Папі Римському розійшовся в соцмережах і ЗМІ, опалення в ЖК «Лимонарій» увімкнули, але всього лише на один день.

У будівельній компанії це пояснили наявністю боргу перед МУП «Уфимські інженерні мережі», яке обслуговує ЖК. Коли СУ-10 погасить борг і жителям дадуть опалення - невідомо.

Раніше, як повідомляв Портал, московська влада екстрено почала ремонт фасадів будинку по вулиці Олександра Солженіцина в Таганському районі. Саме в цьому будинку проживає оперна співачка Світлана Касьян, яка 24 липня нинішнього року на особистій зустрічі у Ватикані запросила Папу Римського Франциска відвідати свою квартиру в Москві.

Як повідомлялося раніше, Папа прихильного відреагував на запрошення, пообіцявши "в такому випадку, звичайно" приїхати в російську столицю. На самому початку серпня також почалася реставрація дзвіниці, розташованої навпроти будинку Світлани Касьян храму св. Мартіна Сповідника, Папи Римського, про який співачка також розповіла понтифіку.