• Головна
  • Новини
  • Держсекретар США та Папа Римський закликають дотримуватися прав християнських меншин...

Держсекретар США та Папа Римський закликають дотримуватися прав християнських меншин

04.10.2019, 10:42
Держсекретар США та Папа Римський закликають дотримуватися прав християнських меншин - фото 1
Держсекретар США Майк Помпео і Папа Римський Франциск, зустрівшись в четвер у Ватикані, наголосили на важливості захисту прав християнських меншин на Близькому Сході, повідомляють в Держдепартаменті.

Держсекретар США Майк Помпео і Папа Римський Франциск, зустрівшись в четвер у Ватикані, наголосили на важливості захисту прав християнських меншин на Близькому Сході, повідомляють в Держдепартаменті.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на Catholic News Agency.

Зустріч з Папою відбулася після спілкування Помпео з державним секретарем Ватикану кардиналом П'єтро Пароліном з нагоди відзначення 35 річниці дипломатичних відносин між США та Ватиканом.

Повідомляється, що у ході перемовин із Папою Римським Помпео відзначив, що США є нацією іммігрантів.

Помпео, чиє турне по Італії, Чорногорії та Північній Македонії затьмарене розслідуванням щодо імпічменту президента Дональда Трампа, провів з понтифіком близько півгодини.

Раніше президент США Дональд Трамп у своїй промові перед Генеральною Асамблеєю ООН наголосив на пріоритетності захисту релігійної свободи у світі та всередині Сполучених Штатів. У своїй доповіді Трамп також заявив, що майбутнє належить тим, хто підтримує власну національну культуру. Тоді президент США засудив глобалізм.

Коментуючи спілкування Папи Римського та державного секретаря США, речниця Держдепу Морган Ортагус заявила, що вони "підтвердили, що США та Святий Престол віддані підтримці релігійної свободи у цілому світі, особливо захисту християнських громад на Близькому Сході".

У деяких країнах Близького Сходу стародавні християнські громади стикаються з переслідуваннями і утисками, і багато християн втекли на Захід.

Ватикан не оприлюднив заяви про зустріч Папи Франциска з Помпео. Зазвичай такі заяви публікуються тільки після зустрічей з главами держав.

У середу Помпео відвідав конференцію з проблем релігійної свободи в Ватикані і піддав критиці Китай за порушення у ставленні до мусульман-уйгурів. Помпео вже зустрівся з італійськими лідерами, а перед від'їздом з Італії планує відвідати місто в регіоні Абруццо, звідки походили його пращури.