• Головна
  • Новини
  • Православному олігарху з Росії заборонили на 10 років в’їзд до Болгарії...

Православному олігарху з Росії заборонили на 10 років в’їзд до Болгарії

13.09.2019, 11:26
Православному олігарху з Росії заборонили на 10 років в’їзд до Болгарії - фото 1
Глава Державного агентства національної безпеки Болгарії наклав 10-річну заборону в'їзду в країну російському мільярдеру Костянтину Малофєєву, Про це 11 вересня заявив в парламенті генеральний прокурор Сотир Цацаров,

Глава Державного агентства національної безпеки Болгарії наклав 10-річну заборону в'їзду в країну російському мільярдеру Костянтину Малофєєву, Про це 11 вересня заявив в парламенті генеральний прокурор Сотир Цацаров, повідомляє Sofia Globe.

Малофєєв - серед тих, хто нібито був у контакті з Миколою Маліновим - керівником болгарського русофільського руху, якого звинувачують у шпигунстві на користь Росії та відмиванні коштів. Малінов заперечує звинувачення.

Оголошення про заборону Малофєєва надійшло через день після того, як ДАНС наклала 10-річну заборону колишньому генералу КДБ Леоніду Решетнікову в'їзд до Болгарії. Решетніков також був названий у слідстві Малінова щодо розслідування шпигунства.

Генпрокурор відкинув твердження, що розслідування було політичною акцією перед муніципальними виборами в Болгарії восени 2019 року і наголосив, що це не напад на рух русофілів.

"Я не можу погодитися з твердженням, що це політична акція ... пов'язана з майбутніми місцевими виборами, отриманням політичних дивідендів чи будь-чого іншого. Те, що ми робимо, ми намагається виконувати свою роботу ”, - сказав Цацаров.

Малофєєв - голова громадської організації «Товариство розвитку російської історичної освіти Двоголовий Орел», очолює правління Царградської медіа-групи та є засновником міжнародного інвестиційного фонду «Маршалл Капітал Партнери».

У липні 2014 року Україна порушила кримінальну справу проти Малофєєва, стверджуючи, що він фінансував незаконні військові угруповання на сході України. Саме його фонд привозив в Україну у 2014 р. «Дари Волхів», а в службі охорони реліквії був присутній Ігор Гіркін, який за власним зізнанням «натиснув гачок війни на Донбасі».

Того ж року російського олігарха внесли до списку санкцій ЄС.

У заяві Міністерства фінансів США у грудні 2014 року сказано, що Малофєєв був одним з головних джерел фінансування росіян, які пропагують сепаратизм у Криму.