• Головна
  • Новини
  • Білоруси виступили проти будівництва церков Московського Патріархату...

Білоруси виступили проти будівництва церков Московського Патріархату

31.08.2019, 15:21
У білоруському місті Орша почався збір підписів місцевих жителів проти будівництва чергового об’єкта Московського Патріархату. Ініціатори розмістили своє звернення до Оршанського райвиконкому наприкінці серпня, передає Релігійна правда з посиланням на Credo Press.

У білоруському місті Орша почався збір підписів місцевих жителів проти будівництва чергового об’єкта Московського Патріархату. Ініціатори розмістили своє звернення до Оршанського райвиконкому наприкінці серпня, передає Релігійна правда з посиланням на   Credo Press.

Церкву планується побудувати в районі Задніпров’я на вулиці Йосипа Дроздовича. Як пише orsha.eu, це буде вже п’ятий храм Московського Патріархату в цьому районі міста. А взагалі на невелику Оршу приходиться вже 10 храмів БПЦ МП.

Автори петиції пишуть: “Наявних православних храмів в місті, на нашу думку, цілком достатньо для вірян. Навіть під час святкових служб не всі Оршанські церкви добре заповнюються людьми. Таким чином, нова церква, яку планується побудувати в Орші, вважаємо, абсолютно не потрібна місту”.

Нещодавно проти будівництва чергового храму БПЦ МП збирали підписи жителі іншого білоруського міста – Солігорська. Всього за 4 дні було поставлено тисячу підписів у петиції проти будівництва церкви в лісопарку поруч з новим мікрорайоном № 21, зазначає “Єврорадіо”. Її автори стверджують, що в місті вже зараз є по одному приходу на кожні 20 тисяч населення, що є найбільшим показником у всій Білорусі, тому ще одна церква – тим більше в зеленій зоні – не потрібна.

“У нашому 100-тисячному місті це буде вже дев’ята культова споруда БПЦ МП, – розповідає місцева активістка Наталя Трофимчук. – Навіщо нам у місті стільки? Крім того, ще й побудувати планують в невеликій лісопарковій смузі, куди багато хто ходить погуляти. І цей шматочок зелені планують вирубати заради нікому не потрібної церкви”.