• Головна
  • Новини
  • Влада російської Самари домагається знесення молитовного будинку Християн віри євангельської...

Влада російської Самари домагається знесення молитовного будинку Християн віри євангельської

26.08.2019, 11:16
Департамент містобудування Самари звернувся до суду з позовом до релігійної організації Християн віри євангельської (ХВЄ) «першоапостольської християнської місії милосердя" Благовіст"» з вимогою про знесення молитовного будинку.

Департамент містобудування Самари звернувся до суду з позовом до релігійної організації Християн віри євангельської (ХВЄ) «першоапостольської християнської місії милосердя" Благовіст"» з вимогою про знесення молитовного будинку, повідомляє "Портал-Credo.Ru" з посиланням на ІАЦ "Сова".

Департамент вважає молитовний будинок площею близько 500 кв. м самовільною забудовою. Будівля була зведена в 1996-97 рр. на ділянці, виділеній міською адміністрацією, як тимчасова. На цій же ділянці планувалося будівництво повноцінного храму. Територію, на якій передбачалося звести храм, віруючі огородили. Тепер департамент вимагає знести і цю огорожу.

За словами пастора місії «Благовіст» Юрія Іванова, проблеми почалися, коли громада подала документи для перереєстрації «відповідно до нинішніх вимог законодавства»: департамент «запускає документи по колу і повертає їх ні з чим».

Розгляд позову призначено на 30 серпня. Як третіх осіб до справи залучили адміністрацію Красноглінского району Самари, Держбуднадзор і управління Росреєстру у Самарській області.

Громада має намір подати зустрічний позов з вимогою зобов'язати департамент провести перереєстрацію релігійної організації.