У Москві ще один храм прихистив противників режиму Путіна

11.08.2019, 11:42
У Москві ще один храм прихистив противників режиму Путіна - фото 1
Клір храму святителя Миколая в центрі Москви - допустив ввечері 10 серпня в храм групу протестуючих, які шукали притулку від бійців Росгвардіі і ОМОНу,

Клір храму святителя Миколая в центрі Москви - допустив ввечері 10 серпня в храм групу протестувальників, які шукали притулку від бійців Росгвардіі і ОМОНу, повідомляє кореспондент Порталу «Credo.Press».

У храм змогли потрапити кілька людей, які прийшли після узгодженого владою мітингу на проспекті Сахарова до будівлі адміністрації президента РФ на Старій площі.

У цей час на площі вже жорстко затримували людей (до 20 години затримано більше 100 осіб). Заклик здійснити прогулянку по цій площі пролунав на закінчення акції на проспекті Сахарова, що зібрала приблизно 60 тисяч осіб. Як організатори, так і влада визнали її наймасовішою після «болотних» протестів в Москві в кінці 2011 року.

Формальним приводом для руху протесту, який наростає в Москві, стала необгрунтована відмова в реєстрації в якості кандидатів на вибори в Мосміськдуму практично всіх представників «несистемної» опозиції. Протест значно посилило непропорційне застосування сили владою проти мирних громадян 27 липня і 3 серпня, коли в цілому було затримано в Москві близько 2500 чоловік, при цьому грубо порушувався закон про поліцію.

Фотографію протестувальників, які сховалися в храмі 10 серпня, публікує видання «Медуза».

Під час акції 27 липня прихисток протестувальникам надав храм РПЦ - Косми і Даміана в Шубіне.

Офіційна Московська Патріархія ніяк не реагує на нову хвилю протестів проти режиму Путіна. Голова Відділу зі взаємодії з суспільством і ЗМІ Московського Патріархату Володимир Легойда розмістив в своєму блозі вранці 10 серпня пост з натяком на своє схвалення дій силовиків проти мирних громадян.