• Головна
  • Новини
  • Росія збирається захищати свій «духовний суверенітет» по всьому світі...

Росія збирається захищати свій «духовний суверенітет» по всьому світі

15.07.2019, 11:50
Росія збирається захищати свій «духовний суверенітет» по всьому світі - фото 1
Члени тимчасової комісії Ради Федерації із захисту державного суверенітету обговорили можливість створення процерковних ГО, які допоможуть захистити суверенітет Росії від загроз «в духовній площині».

Члени тимчасової комісії Ради Федерації із захисту державного суверенітету обговорили можливість створення процерковних ГО, які допоможуть захистити суверенітет Росії від загроз «в духовній площині», повідомляє «Коммерсантъ».

Путін_і_Кирил.jpg

«Вашингтон робить все, щоб задушити нас за допомогою так званої м'якої сили. Питання спроб дискредитації Російської Православної Церкви - це елемент атаки на суверенітет Росії », - заявив глава комісії, перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Андрій Клімов. Як приклад депутат навів якийсь існуючий в США «базовий закон 2017 року», в якому прямо названі НКО для боротьби з Кремлем, їм даються доручення і гроші на ці цілі. Тому, за словами Клімова, російський суверенітет слід захищати від загроз, «які знаходяться, зокрема, в духовній площині».

З депутатом погодився глава Центру з вивчення проблем релігії і суспільства Інституту Європи РАН Роман Лункін і запропонував «ворога бити його ж зброєю». Він вказав на можливість створення на канонічній території РПЦ некомерційних організацій, які підтримували б російський суверенітет за межами країни. Пропозиція схвалив професор Московської духовної академії протоєрей Владислав Ципін.

Тимчасова комісія з захисту державного суверенітету існує протягом двох років. Як випливає з доповіді, представленої учасникам зустрічі, комісія довела «стратегічні устремління США змінити політичну систему РФ».