У Буркіна-Фасо джихадисти вбили чотирьох християн

09.07.2019, 11:41
У Буркіна-Фасо джихадисти вбили чотирьох християн - фото 1
Четверо мирян-католиків вбито джихадистами в провінції Бам на півночі Буркіна-Фасо 27 червня.

Змусивши жителів села Бані зайти до своїх осель, терористи пройшлися по домівках, з'ясовуючи релігійну приналежність людей, після чого вбили чотирьох. На наступний день, 28 червня, джихадисти прийшли в розташоване неподалік село Пугренома і стали погрожувати її жителям, повідомляє Католицький оглядач з посиланням на Християнський Мегапортал Invictory.

Переслідування.jpg

«За наявними свідченнями, вони нікого не вбили, але зажадали, щоб урядові сили покинули цей район, а також запропонували місцевим християнам відректися від віри, погрожуючи в іншому випадку стратити їх», - повідомив священник Віктор Уедраого, директор центру соціальних комунікацій єпархії Бурзанга, на території якої розташовані обидві села.

«За останні два місяці число католиків, убитих за віру в цьому регіоні, досягло дванадцяти, - йдеться в заяві о. Уедраого, яка була скерована в агентство Fides. - Ми хочемо нагадати, що перші напади на християн відбулися 13 травня 2019 року в парафії Бама - тоді загинули чотири людини; 26 червня було скоєно напад на парафію Титао, в результаті чого чотири людини загинули, а ще кілька отримали поранення».

Внаслідок атак і загроз, що виходять від терористів, багато християн почали залишати свої села і перебиратися в більш великі селища. Зокрема, в Бурзанге багато біженців отримали притулок в християнськи сім'ях і парафіяльних приміщеннях.

Бурзанга розташоване за 150 км від столиці країни Уагадугу. Тут проживає 74 200 людини, в тому числі 4 687 католиків.