Православний комуніст Гаврилов знову зібрався в Грузію

30.06.2019, 10:58
Міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Гахар заявив, що депутата Держдуми Сергія Гаврилова, який висловив бажання знову відвідати країну, не пропустять на кордоні.

Міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Гахар заявив, що депутата Держдуми Сергія Гаврилова, який висловив бажання знову відвідати країну, не пропустять на кордоні.

"Не впустимо", - сказав міністр в п'ятницю на брифінгу у відповідь на прохання журналістів телеканалу "Руставі-2" висловитися з цього питання, повідомляє Інтерфакс-релігія.

Раніше Гаврилов, чий недавній візит в Тбілісі 20 червня спровокував заворушення, повідомив, що має намір знову приїхати до Грузії. Відповідаючи на питання журналіста "Нової газети", коли він поїде до Грузії в наступний раз, депутат сказав: "Так я б хоч завтра".

"Я дуже хочу, у мене там є особисті плани. Ми планували восени з дітьми з'їздити в паломництво, коли спаде спека. Я хочу, щоб мої діти знали про цю країну, тому що іншого такого місця, як Грузія, у нас немає", - зазначив Гаврилов.

20 червня на вулицях Тбілісі відбулися протести, викликані приїздом до Грузії делегації російських депутатів для участі в Генасамблеї Міжпарламентської асамблеї православ'я. Її очолював Гаврилов. Засідання проходило в будівлі парламенту Грузії, і Гаврилов зайняв місце спікера, що викликало обурення грузинської опозиції.

Присутні біля будівлі грузинського парламенту демонстранти з антиросійськими гаслами намагалися штурмувати його. Спецназ застосував проти учасників акції акустичні гармати, сльозогінний газ і водомети, а також гумові кулі. За даними Міністерства охорони здоров'я Грузії, у ході зіткнень постраждали 240 осіб, в тому числі 80 поліцейських, а МВС республіки повідомило про 305 затриманих під час акції протесту.

 

Теги: #Грузія