• Головна
  • Новини
  • Знаменитий храм Саграда Фамілія вперше за 130 років отримав ліцензію на будівництво...

Знаменитий храм Саграда Фамілія вперше за 130 років отримав ліцензію на будівництво

10.06.2019, 09:33
Знаменитий храм Саграда Фамілія вперше за 130 років отримав ліцензію на будівництво - фото 1
Міська рада Барселони видала ліцензію одному з найвідоміших храмів міста - собору Саграда Фамілія, щоб врегулювати ситуацію навколо його понад сторічного, несанкціонованого будівництва.

Міська рада Барселони видала ліцензію одному з найвідоміших храмів міста - собору Саграда Фамілія, щоб врегулювати ситуацію навколо його понад сторічного несанкціонованого будівництва.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на El Mundo.

“Міська рада Барселони надала ліцензію на будівництво Собору Саграда Фамілія, щоб врегулювати ситуацію зі спорудженням храму, яке понад 130 років тривало без відповідних дозволів”, - йдеться у повідомленні.

Міська влада на чолі з міською головою - Адою Колау та рада храму Саграда Фамілія у жовтні минулого року домовилися, що храм виплатить 36 мільйонів євро штрафу протягом десяти років, щоб компенсувати муніципальні витрати, пов'язані з його діяльністю, а міська рада натомість обіцяла врегулювати ситуацію з дозвільними документами.

Як повідомлялося, Храм спокути Святого Сімейства (Саграда Фамілія) в Барселоні має сплатити міській владі 41 мільйон доларів за будівництво без ліцензії впродовж понад 130 років. Роботи над спорудженням найвідомішої туристичної пам'ятки Іспанії, що належить до Світової спадщини ЮНЕСКО, розпочалися 1882 року. Спроектував незвичайну церкву архітектор Антоніо Ґауді.