• Головна
  • Новини
  • Прокурор Парижа назвав попередню причину пожежі в Нотр-Дам...

Прокурор Парижа назвав попередню причину пожежі в Нотр-Дам

17.04.2019, 12:20
Прокурор Парижа назвав попередню причину пожежі в Нотр-Дам - фото 1
Прокурор сказав, що розслідування буде "тривалим і складним".

Паризький прокурор Ремі Хейц заявив, що у правоохоронців немає свідчень підпалу в Соборі Паризької Богоматері і що вони працюють над припущенням, що пожежа виникла випадково.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Нотр_Дам.jpg

Прокурор сказав, що розслідування буде "тривалим і складним". Він зазначив, що п'ять слідчих працюють над справою. Хейц каже, що вони будуть допитувати працівників з п'яти компаній, які були найняті для ремонту на даху собору, який ремонтувався до пожежі. Саме там і спалахнув вогонь.

Нагадаємо, увечері 15 квітня, приблизно о 19:50 за Київським часом, у соборі Паризької Богоматері спалахнув вогонь і почав стрімко поширюватися на верхніх рівнях собору.

До операції з ліквідації пожежі було залучено близько 400 пожежників. Пожежу приборкували майже дев'ять годин. Під час ліквідації пожежі рятувальники вирішили відмовитися від ідеї гасіння займання з повітря, оскільки це могло суттєво пошкодити каркас собору.

Наслідки пожежі: зруйновано верхню частину шпиля, годинник і значну частину покрівлі собору, також сильно постраждали вітражі. Внаслідок обвалу покрівлі в одному місці пробито велику діру у стелі. Вціліли цінні реліквії, які зберігалися в соборі.