• Головна
  • Новини
  • Собор Паризької Богоматері потрібно відновити за п'ять років - Макрон...

Собор Паризької Богоматері потрібно відновити за п'ять років - Макрон

17.04.2019, 09:17
Собор Паризької Богоматері потрібно відновити за п'ять років - Макрон - фото 1
Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що Собор Паризької Богоматері необхідно відновити за п'ять років. Про це він сказав він в ході телезвернення до французів.

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що собор Паризької Богоматері необхідно відновити за п'ять років. Про це він сказав під час телезвернення до французів, передає Інтерфакс-Україна.

Собор_Паризької_Богоматері.jpg

"Я хочу, щоб наш собор був відновлений за п'ять років", - сказав глава держави.

За словами Макрона, собор після реставрації повинен стати "ще більш красивим, ніж раніше".

Нагадаємо, увечері 15 квітня, приблизно о 19:50 за Київським часом, у соборі Паризької Богоматері спалахнув вогонь і почав стрімко поширюватися на верхніх рівнях собору.

До операції з ліквідації пожежі було залучено близько 400 пожежників. Пожежу приборкували майже дев'ять годин. Під час ліквідації пожежі рятувальники вирішили відмовитися від ідеї гасіння займання з повітря, оскільки це могло суттєво пошкодити каркас собору.

Наслідки пожежі: зруйновано верхню частину шпиля, годинник і значну частину покрівлі собору, також сильно постраждали вітражі. Внаслідок обвалу покрівлі в одному місці пробито велику діру у стелі. Вціліли цінні реліквії, які зберігаються в соборі.