Мумію знатного жерця, якій 2500 тис. років, виявлено в Єгипті

16.04.2019, 11:56
Мумію знатного жерця, якій 2500 тис. років, виявлено в Єгипті - фото 1
В провінції Єгипту Ель-Мінья археологам вдалося виявити три древніх саркофага з муміями. Вони знайдені на кладовищі, про яке забули майже сто років тому. Про це повідомляє ВВС з посиланням на Єгипетське міністерство у справах старожитностей.

В провінції Єгипту Ель-Мінья археологам вдалося виявити три древніх саркофага з муміями. Вони знайдені на кладовищі, про яке забули майже сто років тому. Про це повідомляє ВВС з посиланням на Єгипетське міністерство у справах старожитностей.

Археологія.jpeg

Відомо, що поховання були зроблені в період правління XXVI – Саїської – династії фараонів. Вона існувала з 685 по 525 роки до нашої ери. Муміям – понад 2500 років.

В одному із саркофагів виявили мумію, яка чудово збереглася. Вона належала знатному жерцеві, була загорнута в лляну тканину і прикрашена золотою фігуркою богині Ісіди.

В іншому саркофазі знаходилась мумія чоловіка, який явно був батьком цього сімейства, а в третьому саркофазі лежала мумія жінки. Її тканина виявилася обгорнута голубими коралями. 

В місці, де знайшли унікальні мумії, стародавньому некрополі, розкопки почалися півтора роки тому.

Майже сто років тому в 1927 році в цьому районі археологам вдалося знайти величезний саркофаг з вапняку. Тоді його перевезли в музей в Каїрі, а про це місце забули на довгі роки.

Причиною відновлення розкопок на цьому місці став екскаватор, який працював без дозволу тут два роки тому. Така активність місцевих жителів насторожила вчених і вони самі вирішили взятися за пошуки унікальних артефактів в цьому  районі.