• Головна
  • Новини
  • Вогонь не пошкодив Терновий вінок Христа та інші реліквії у соборі Паризької Богоматері...

Вогонь не пошкодив Терновий вінок Христа та інші реліквії у соборі Паризької Богоматері

16.04.2019, 10:24
Вогонь не пошкодив Терновий вінок Христа та інші реліквії у соборі Паризької Богоматері - фото 1
У Нотр-Дам де Парі знаходилися три християнські реліквії — фрагмент Тернового вінця Христа, а також священні предмети з абатств Сен-Дені і Сен-Женев’єв. Вони не постраждали, повідомили пожежник і священик

У Нотр-Дам де Парі зберігалися три християнські реліквії — фрагмент Тернового вінця Христа, а також священні предмети з абатств Сен-Дені і Сен-Женев’єв. Вони не постраждали, повідомили пожежник і священик, інформує УНН.

Реліквії собору Норд-Дам де Парі, де в понеділок увечері почалася пожежа, перебувають у безпеці. Про це з посиланням на одного з пожежників повідомляє телеканал France-Info.

О 20:20 за місцевим часом (21:20 за Києвом) співробітник екстрених служб, за його даними, заявив, що фрагмент Тернового вінця Христа, який був доставлений в собор в 1239 році, в безпеці. Також збережена туніка короля Людовика IX Святого, уточнює Le Figaro з посиланням на представника собору.

Пізніше цю інформацію з посиланням на одного зі священиків собору, отця Фредеріка, підтвердив у Twitter журналіст видання Paris Match Ніколя Делесалль. Всі цінності, що зберігалися всередині собору, включаючи його скарбницю і терновий вінець, врятовані, написав він. Представник собору заявив виданню France-Info, що реліквії лежать в скарбниці, яка не постраждала від пожежі.

У п’ятницю, 12 квітня, уточнює Le Figaro, фрагмент тернового вінця перебував у ризниці. Як вдалося врятувати священні предмети, французькі ЗМІ не пояснюють.

Представник собору Андре Фено раніше стверджував, що всі дерев’яні інтер’єри собору, швидше за все, знищені.