• Головна
  • Новини
  • Емануель Макрон пообіцяв, що собор Паризької Богоматері відновлять...

Емануель Макрон пообіцяв, що собор Паризької Богоматері відновлять

16.04.2019, 07:47
Емануель Макрон пообіцяв, що собор Паризької Богоматері відновлять - фото 1
Президент Франції Емануель Макрон, який двічі відвідував місце пожежі, пообіцяв, що собор буде відновлений. Вже сьогодні буде запущений збір коштів у Франції і за її межами.

Президент Франції Емануель Макрон, який двічі відвідував місце пожежі, пообіцяв, що собор буде відновлений.

Ми відновимо собор Нотр-Дам. Всі разом. Це частина нашої французької долі. Я зобов'язуюсь: завтра буде запущений збір коштів у Франції і за її межами, – написав Макрон.

44c7e00b4d3518097548e433bf3fbde6.jpg

Державний фонд збереження культурної спадщини Франції розпочав збір коштів. Відновлення собору також підтримала сім'я французьких бізнесменів Піно, про це повідомила газета Figaro

Ми з батьком вирішили негайно виділити з фондів компанії Artemis 100 мільйонів євро, щоб долучитися до повної реконструкції собору, – повідомив Франсуа-Анрі Піно.

Сім'ї належать компанії Artemis (володіє аукціонним будинком Christie's) і Kering (володіє брендами Gucci, Yves Saint Laurent та інші).

Собор Паризької Богоматері - одна з найбільш відомих визначних пам'яток Парижа. Його будували майже двісті років – з середини дванадцятого до середини чотирнадцятого століття, інформує 24 канал.

Нагадаємо, увечері 15 квітня, приблизно о 19:50 за Київським часом, у соборі Паризької Богоматері спалахнув вогонь і почав стрімко поширюватися на верхніх рівнях собору.

До операції з ліквідації пожежі було залучено близько 400 пожежників. Пожежу приборкували майже дев'ять годин. Під час ліквідації пожежі рятувальники вирішили відмовитися від ідеї гасіння займання з повітря, оскільки це могло суттєво пошкодити каркас собору.

Наслідки пожежі: зруйновано верхню частину шпиля, годинник і значну частину покрівлі собору, також сильно постраждали вітражі. Внаслідок обвалу покрівлі в одному місці пробито велику діру у стелі.