Наступна Європейська зустріч Тезе відбудеться у Польщі

02.01.2019, 13:07
Наступна Європейська зустріч Тезе відбудеться у Польщі - фото 1
У Мадриді, де відбувалася 41-а щорічна Європейська зустріч Тезе, яка об'єднала 15 тис. молодих людей з усього континенту, брат Алоїс оголосив, що наступна європейська молодіжна зустріч відбудеться в Польщі, у Вроцлаві, з 28 грудня 2019 по 1 січня 2020 року.

Тезе.jpgУ Мадриді, де відбувалася 41-а щорічна Європейська зустріч Тезе, яка об'єднала  15 тис. молодих людей з усього континенту, брат Алоїс оголосив, що наступна європейська молодіжна зустріч відбудеться в Польщі, у Вроцлаві, з 28 грудня 2019 по 1 січня 2020 року.

Глава польських єпископів, монс. Войцех Полак, архиєпископ Гнєзно, а також  єпископ -помічник Вроцлава монс. Анджей Сіменевський спеціально прибули до  Мадрида, щоб бути присутнім на оголошенні.

Це буде третє зібрання європейської християнської молоді всього світу у Вроцлаві (після 1989 та 1995 років) і п'яте в Польщі (після Варшави 1999 та Познані 2009 року).

Ці щорічні європейські зустрічі є частиною «паломництва довіри на землі», яку очолює Тезе вже більше сорока років. Молоді люди, які беруть участь у цих зустрічах, збираються разом, щоб бути частиною місцевої Церкви протягом кількох днів, а також обговорити такі теми, як розуміння між народами, мир, питання віри та соціальної прихильності. Одна з цілей зустрічей Тезе полягає в тому, щоб дати можливість молодим людям відчути Церкву як місце дружби, гостинності та спілкування.

Сьогодні спільнота Тезе об'єднує сотню католиків та протестантів з понад  тридцяти національностей, які обрали монаше життя. Самим своїм існуванням спільнота Тезе є свідченням примирення між розділеними християнами і відокремленими народами.

Теги: #Тезе