• Головна
  • Новини
  • 42 особи загинули під час нападу на церкву в Центрально-Африканській республіці...

42 особи загинули під час нападу на церкву в Центрально-Африканській республіці

26.11.2018, 08:58
Щонайменше 42 людини загинули в результаті нападу в четвер, 15 листопада, на католицький собор Пресвятого Серця в Аліндао, Центрально-Африканська Республіка.

Щонайменше 42 людини загинули в результаті нападу в четвер, 15 листопада, на католицький собор Пресвятого Серця в Аліндао, Центрально-Африканська Республіка.

Один священик був серед вбитих під час атаки терористів. За неофіційними підрахунками, кількість загиблих може досягати 100. Багато з убитих були біженцями, які переховувалися в церкві, повідомляє Католицький оглядач.

Центрально-Африканська Республіка піддається насильству з грудня 2012 року, коли кілька переважно мусульманських повстанських угруповань сформували альянс, взявши собі ім'я «Селек», і захопили владу.

У відповідь на напади «Селеки» деякі жителі Центрально-Африканської Республіки сформували групи самозахисту, які назвалися «Антибалака». Деякі з цих груп, що в основному складаються з християн, з помсти почали нападати на мусульман, і конфлікт набув релігійного характеру.

За даними організації «Допомога Церкві в потребі», бойовики «Селек» атакували собор, як відомо, у відповідь на ліквідацію вбивці-мусульманина, який був убитий напередодні «Антибалакою».

Священик, убитий в результаті нападу, був вікарієм єпархії Абба Блейз Мада. Представники «Допомоги Церкві в потребі» додали, що в деяких повідомленнях говорилося, що другий священик, о. Селестин Нгумбанго, також був убитий під час нападу, але ця інформація не підтвердилася.

Будинки по сусідству з католицьким храмом були також розграбовані і спалені.

Багато католицьких церков в країні надають притулок мусульманам і християнам, які також втікають від насильства. Зокрема, в єпархії Бангассоу, приблизно в 140 милях на схід від Аліндао, кілька церков і католицьких установ взяли до себе переміщених мусульман, які стикаються з насильством з боку «Антибалаки».

Папа Франциск відвідав Центрально-Африканську Республіку під час своєї поїздки в Африку в 2015 році і закликав лідерів країни працювати в інтересах миру і примирення.