• Головна
  • Новини
  • Археологи виявили у руїнах синагоги V століття мозаїки з біблійними сюжетами...

Археологи виявили у руїнах синагоги V століття мозаїки з біблійними сюжетами

23.11.2018, 09:31
Археологи виявили у руїнах синагоги V століття мозаїки з біблійними сюжетами - фото 1
Група археологів під керівництвом Джоді Мегнесс з Університету Північної Кароліни виявила в руїнах синагоги V століття на півночі Ізраїлю стародавні мозаїки.

Група археологів під керівництвом Джоді Мегнесс з Університету Північної Кароліни виявила в руїнах синагоги V століття на півночі Ізраїлю стародавні мозаїки. Як повідомляє Zn.ua з посиланням на  Times of Israel, на мозаїках зображені сім відомих біблійних сюжетів.

мозаїка.jpg

Наголошується, що розкопки в цьому регіоні почалися у 2011 році, а у 2012 була знайдена перша мозаїка, що прикрашала стіни синагоги. У 2017-2018 роках в синагозі виявили мозаїки з біблійними сюжетами. На думку дослідників, синагога була побудована в V столітті, в кінці римського панування, а в XII-XIII століттях її перебудували і розширили і пристосували під громадську будівлю.

На мозаїках зображені відомі біблійні сюжети: Йона і кит, Ноїв ковчег, війська фараона, які змиває Червоне море, Вавилонська вежа. Крім того, на стінах синагоги знайшли мозаїку, яка може виявитися першим історичним нерелігійним зображенням у синагозі: вона зображувала сцену з одягненими в броню слонами.