• Головна
  • Новини
  • Затриманий у Туреччині пастор Брансон позивається до конституційного суду...

Затриманий у Туреччині пастор Брансон позивається до конституційного суду

04.10.2018, 13:03
Затриманий у Туреччині пастор Брансон позивається до конституційного суду - фото 1
Розгляд апеляції конституційним судом може тривати кілька місяців після подання заяви

Адвокат американського пастора Ендрю Брансона подав апеляцію про звільнення підзахисного до турецького конституційного суду. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на AFP.

За словами адвоката, розгляд апеляції конституційним судом може тривати кілька місяців після подання заяви через суд у Стамбулі.

Брансон.jpg

"Адвокат американського пастора, дворічне тримання якого під вартою в Туреччині призвело до різкого скандалу з Вашингтоном, заявив у середу, що він звернувся до конституційного суду щодо звільнення американця", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що "дуже розчарований" президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом у зв'язку з відмовою турецького лідера звільнити арештованого американського пастора Ендрю Брансона.

Також Трамп наголосив, що США не мають наміру платити Туреччині за звільнення американського пастора Ендрю Брансона.

"Ми нічого не будемо платити за звільнення невинної людини, але скоротимо витрати на Туреччину", - написав Трамп.

Ендрю Брансон утримується під арештом за звинуваченням у причетності до спроби державного перевороту і підтримці тероризму. Туреччина звинувачує Брансона в шпигунстві і спробі повалення влади. 15 серпня чергове прохання захисту про звільнення пастора з-під домашнього арешту було відхилено судом. У Туреччині пастору загрожує до 35 років тюремного ув'язнення.

Мінфін США пригрозив Туреччині посиленням санкцій, якщо американський пастор Ендрю Брансон не буде відпущений на свободу.