• Головна
  • Новини
  • "Висячий храм", якому понад 1,5 тисячі років, відкрили у Китаї...

"Висячий храм", якому понад 1,5 тисячі років, відкрили у Китаї

04.10.2018, 11:42
"Висячий храм", якому понад 1,5 тисячі років, відкрили у Китаї - фото 1

У Китаї після ремонту відкрилося "найбільш ненадійно розташована будівля у світі". Як повідомляє російське інформагентство з посиланням на CGTN, на півночі країни неподалік від Датуна відкрили храм, вік якого становить понад півтори тисячі років. Знамениту будову довелося лагодити після того, як на його дах обвалилася скеля.

У Китаї після ремонту відкрилася "найбільш ненадійно розташована будівля у світі".

Як повідомляє УНІАН-релігії з посиланням на CGTN, на півночі країни неподалік від Датуна відкрили храм, вік якого становить понад півтори тисячі років. Знамениту будову довелося лагодити після того, як на його дах обвалилася скеля.

храм_Китай.jpg

У ході робіт були вжиті заходи щодо захисту храму від падаючих каменів, а також оновлені 400 залів і кімнат. Храмовий комплекс Сюанькун-си (Висячий монастир), був побудований у 491 році на скелі біля священної гори Хеншань у провінції Шаньсі в Китаї. Він унікальний тим, що об'єднує буддійські, даоські й конфуціанські вівтарі.

У монастирі уздовж стрімкої стіни розташовано близько 40 залів і павільйонів. Будівлі тримаються на дерев'яних палях, упираються в скелю. Сама скеля використовується також як задня стіна приміщень, вилучення в скелі зроблені для зображень і статуй Будди.

Всього в монастирі є 80 статуй із різних матеріалів. Монастир від 1982 року охороняється як національний пам'ятник КНР.

Теги: #Китай