• Головна
  • Новини
  • Протестантські Церкви Європи затвердили рішення почати екуменічний діалог із Ватиканом...

Протестантські Церкви Європи затвердили рішення почати екуменічний діалог із Ватиканом

18.09.2018, 08:05
Відповідний документ підписали в неділю, 16 вересня, в кафедральному соборі Базеля Готфрід Лохера, виконавчий президент Товариства протестантських Церков в Європі, і кардинал Курт Кох, голова Папської ради зі сприяння християнській єдності

Європейські євангелічні церкви готові до екуменічного діалогу з Ватиканом.

Відповідний документ підписали в неділю, 16 вересня, в кафедральному соборі Базеля Готфрід Лохера, виконавчий президент Товариства протестантських Церков в Європі, і кардинал Курт Кох, голова Папської ради зі сприяння християнській єдності, повідомляє "День" з посиланням на Deutsche Welle.

"На етапі підготовчих переговорів ми побачили багато позитивних і об'єднавчих речей. На це ми хотіли б опертися", - зазначив Кох.

За його словами, сторони мають знайти можливості для зближення в питаннях про різне самовизначення Церков, буде порушуватися і трактування Євхаристії.

"В екуменізмі віддача і терпіння повинні йти поряд. Ґрунтовність важливіша  за швидкість", - заявив Кох кажучи про часові рамки діалогу.

Готфрід Лохер своєю чергою був більш предметний, зазначивши, що обговорюватися буде ряд конкретних питань, включаючи висвячування жінок у священний сан. Він висловив надію на "швидке опрацювання" цих тем.

У 2017 році глави Євангельської та Католицької Церков Німеччини запросили Папу Римського Франциска відвідати ФРН з візитом. Офіційної згоди від понтифіка на тому етапі не було.