• Головна
  • Новини
  • Трамп розчарований відмовою Ердогана звільнити пастора Брансона...

Трамп розчарований відмовою Ердогана звільнити пастора Брансона

01.09.2018, 16:27
Трамп розчарований відмовою Ердогана звільнити пастора Брансона - фото 1
Президент США зазначив, що цей "інцидент розбиває йому серце"

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп заявив, що "дуже розчарований" президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом у зв'язку з відмовою турецького лідера звільнити арештованого американського пастора Ендрю Брансона. Про це Трамп заявив в інтерв'ю агентству Bloomberg, інформує РБК-Україна.

_2__1269_650x410.jpg

Американський президент зазначив, що розчарований Ердоганом й "епізод з пастором розбиває йому серце".

"Я дуже розчарований в ньому, але ми подивимося, як все складеться", - додав він.

Раніше президент Дональд Трамп заявив, що США не мають наміру платити Туреччині за звільнення американського пастора Ендрю Брансона.

"Ми нічого не будемо платити за звільнення невинної людини, але скоротимо витрати на Туреччину", - написав Трамп.

Зазначимо, Ендрю Брансон утримується під арештом за звинуваченням у причетності до спроби державного перевороту і підтримці тероризму. Туреччина звинувачує Брансона в шпигунстві і спробі повалення влади. 15 серпня чергове прохання захисту про звільнення пастора з-під домашнього арешту було відхилене судом. У Туреччині пастору загрожує до 35 років тюремного ув'язнення.

Раніше Мінфін США пригрозив Туреччині посиленням санкцій, якщо американський пастор Ендрю Брансон не буде відпущений на свободу.

Сполучені Штати Америки готові йти на розрив відносин з Туреччиною через кримінальне переслідування американського пастора Ендрю Брансона.