Папа Франциск прилетів до Ірландії

25.08.2018, 14:23
Папа Франциск прилетів до Ірландії - фото 1

25 серпня о 10:25 місцевого часу літак з Папою Франциском на борту приземлився в міжнародному аеропорту Дубліна. Від самого початку подорожі зроблено акцент на його основній меті – участі у Всесвітній зустрічі сімей. Тому, разом з представником уряду та єрархами, біля трапу гостя зустрічала сім’я, діти якої вручили Понтифіку квіти.

25 серпня о 10:25 місцевого часу літак з Папою Франциском на борту приземлився в міжнародному аеропорту Дубліна. Від самого початку подорожі зроблено акцент на його основній меті – участі у Всесвітній зустрічі сімей. Тому, разом з представником уряду та єрархами, біля трапу гостя зустрічала сім’я. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Папа.jpeg

В аеропорту були також кардинали Кевін Фаррел, Голова Дикастерії в справах мирян, сім’ї та захисту життя, і Шон Бреді, вислужений Архиєпископ Армаґський, чотири правлячі католицькі архиєпископи-митрополити, архиєпископ протестантської Церкви Ірландії.

Офіційна зустріч не передбачала промов. Представник уряду провів Главу Католицької Церкви до автомобіля, який вирушив до президентського палацу.

Програма першого дня

Перший День Папи в Дубліні буде дуже насиченим. Після церемонії привітання в президентському палаці та візиту ввічливості до Глави Держави Святіший Отець зустрінеться з представниками влади та дипломатичного корпусу в Дублінському замку. Пообідавши в нунціатурі, він зустрінеться з молодими подружніми парами в прокатедральному соборі Пресвятої Марії, де також помолиться в каплиці, де запалена свічка, присвячена жертвам зловживань. Далі Папа завітає до осередку для бездомних сімей, який вже майже півстоліття провадять отці капуцини. Врешті, Святіший Отець приєднається до учасників ІХ Всесвітньої зустрічі сімей, взявши участь в Святі Сімей на стадіоні «Croke Park», де очікуються 80 тисяч людей.