• Головна
  • Новини
  • 200 російських "Свідків Єгови" попросили притулку в Фінляндії...

200 російських "Свідків Єгови" попросили притулку в Фінляндії

22.08.2018, 12:28
200 російських "Свідків Єгови" попросили притулку в Фінляндії - фото 1
Більше 200 російських "Свідків Єгови" попросили притулку в Фінляндії. Деякі з них почали отримувати рішення, переважно - негативні.

Більше 200 російських "Свідків Єгови" попросили притулку в Фінляндії. Деякі з них почали отримувати рішення, переважно - негативні, повідомляє ТСН з посиланням на фінське видання Aamulehti.

Відмови обумовлені тим, що на думку фінської влади, в Росії відсутні систематичні переслідування "Свідків Єгови".

Представник імміграційної служби країни Юху Симіля розповів, що близько 100 "Свідків Єгови" прибули до Фінляндії в минулому році і приблизно стільки ж в поточному. Кожна справа розглядається індивідуально і, поки вони очікують рішення, проживають переважно на півдні Фінляндії – в Хельсінкі та Турку. Наразі розглянуто приблизно десять справ і всі вони негативні. Ті свідки, яким було відмовлено, звернулися до адміністративного суду, щоб оскаржити рішення.

"Не можна зробити висновок, що в Росії всім "Свідкам Єгови" загрожує небезпека зазнати систематичних переслідувань. Ми знайомі з важкою ситуацією, кожна справа вивчається окремо", - заявив Симіля.

Нагадаємо, у квітні 2017 року Верховний суд РФ визнав "Свідків Єгови" екстремістською організацією та заборонив її діяльність на території країни. У РФ до організації належать більше 170 тисяч осіб.