• Головна
  • Новини
  • США відхилили умови Туреччини щодо звільнення американського пастора...

США відхилили умови Туреччини щодо звільнення американського пастора

22.08.2018, 11:25
США відхилили умови Туреччини щодо звільнення американського пастора - фото 1
Адміністрація Дональда Трампа відхилила спробу Туреччини обміняти звільнення американського пастора Ендрю Брансона на послаблення великих штрафів для великого турецького банку Halkbank.

Адміністрація Дональда Трампа відхилила спробу Туреччини обміняти звільнення американського пастора Ендрю Брансона на послаблення великих штрафів для великого турецького банку Halkbank.

Про це із посиланням на слова високопоставленого співробітника Білого дому повідомляє  канал 24 з посиланням на The Wall Street Journal.

Брансон.jpg

За інформацією неназваного джерела, Туреччина попросила США припинити розслідування стосовно банку Halkbank, якому потенційно загрожують мільярдні штрафи за передбачуване порушення санкцій проти Ірану. Так, адміністрація Трампа дала владі в Анкарі зрозуміти, що спірні питання між двома країнами, включно зі штрафами для Halkbank, не будуть обговорюватися доти, поки Брансон не буде звільнений, зазначає видання.

WSJ зауважує, що ув'язнення американського пастора Ендрю Брансона у Туреччині спровокувало найважчу за останні десятиліття кризу у відносинах між двома країнами і сприяло падінню турецької валюти до рекордного мінімуму за останні місяці. Відмова від можливого обміну створює передумови для того, щоб США вже цього тижня ввели проти Анкари ще один раунд штрафних заходів, йдеться у статті. Напередодні глава Білого дому заявив про підвищення цін на турецькі сталь та алюміній.

Додамо, президент Сполучених Штатів також пообіцяв, що його адміністрація продовжить чинити тиск на Туреччину, щоб домогтися звільнення американського пастора Ендрю Брансона.

Американський пастор перебуває у турецькій в'язниці із жовтня 2016 року. До того чоловік працював у Туреччині 20 років. Його затримали у зв’язку із підозрою в тероризмі та шпигунстві. Турецька влада звинуватила пастора у пособництві організаціям, які нібито організували невдалий військовий переворот в Анкарі у липні 2016 року. Сам пастор усі звинувачення відкидає. 25 липня 2018 року його перевели під домашній арешт.