• Головна
  • Новини
  • США збільшать економічний тиск, якщо Анкара не відпустить пастора...

США збільшать економічний тиск, якщо Анкара не відпустить пастора

16.08.2018, 15:31
США збільшать економічний тиск, якщо Анкара не відпустить пастора - фото 1
Туреччина має відпустити американського пастора Ендрю Брансона, якого Анкара звинувачує у тероризмі, інакше США посилять економічний тиск на країну.

Туреччина має відпустити американського пастора Ендрю Брансона, якого Анкара звинувачує у тероризмі, інакше США посилять економічний тиск на країну.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

"Адміністрація має дуже чітку позицію щодо цієї справи. Президент (Трамп - ред.) на 100% зосереджений, аби повернути пастора Брансона додому. І якщо ми не побачимо руху протягом наступних кількох днів або тижня, то ймовірно буде запроваджено більше заходів", - повідомив чиновник з Білого дому.

США-Туреччина.jpeg

Він додав, що ймовірно ці обмежувальні заходи матимуть економічний характер, і вони тільки наростатимуть, якщо не буде досягнуто результату.

Як відомо, американський пастор Ендрю Брансон був заарештований у Туреччині у грудні 2016 року за підозрою у зв'язках із курдськими повстанцями та мусульманським кліриком Фетхуллахом Гуленом, якого Анкара обвинувачує у невдалому військовому перевороті того ж року.

На початку серпня 2018 року департамент контролю за іноземними доходами Мінфіну США вніс до списку санкцій міністра юстиції Туреччини Абдулхаміта Гала та міністра внутрішніх справ Сулеймана Соула, які відігравали провідні ролі в організаціях, відповідальних за арешт та затримання пастора. У відповідь на санкції Вашингтона Анкара заморозила активи американських міністрів юстиції та внутрішніх справ США у Туреччині та оголосила про бойкот купівлі електронних товарів зі Сполучених Штатів Америки.