У Єгипті виявили гробниці з незвичайними фресками

02.08.2018, 10:55
У Єгипті виявили гробниці з незвичайними фресками - фото 1

Єгипетсько-австралійська археологічна місія з Університету Маккуорі на чолі з доктором Нагібом Канаваті розкопала гробниці епохи Середнього царства. Команда вчених зуміла розкрити ці похоронні камери протягом останнього тижня свого нинішнього археологічного сезону, повідомляє Міністерство старожитностей Єгипту.

Єгипетсько-австралійська археологічна місія з Університету Маккуорі на чолі з доктором Нагібом Канаваті розкопала гробниці епохи Середнього царства. Команда вчених зуміла розкрити ці похоронні камери протягом останнього тижня свого нинішнього археологічного сезону, повідомляє Міністерство старожитностей Єгипту.

fresky.jpeg

Співробітники австралійсько-єгипетської місії під керівництвом Нагіба Канаваті працюють в цьому регіоні з 2009 року. Нещодавно дослідники виявили похоронні камери знатних єгиптян Ремочетні і Бакета II.

Усипальниця Ремочетні розміщена на глибині 17,5 метрів і складається з п'яти приміщень, в одному з яких знаходився саркофаг. Доктор Айман Ашмаві, глава Сектора древніх єгипетських старожитностей, сказав, що саркофаг, ймовірно, забрав з гробниці британський єгиптолог Персі Ньюберрі, який досліджував Бені Хассан в кінці XIX століття.

У підземних приміщеннях виявлених гробниць знайшли глиняні посудини для продуктів і напоїв, а також кольорові фрески. Фрески зображували життя покійного на землі і проходження його в потойбічний світ.

У свою чергу, генеральний директор Департаменту старожитностей в Середньому Єгипті Гамаль Елсместау сказав, що місія також розкрила верхній край похоронної камери Бакета II. Вона має той же архітектурний дизайн, що і камери в могилі Ремоченті. Місія також виявила кольорові фрески на стінах і посудини для кераміки.

Нагіб Канаваті сказав, що в міру того, як робочий сезон добігає кінця, археологи блокують вхід в камери щебенем, щоб захистити їх. У січні 2019 року місія відновить роботу, щоб очистити, відновити і вивчити настінні розписи, а також повністю задокументувати шахти і знову відкриті похоронні камери. Про це інформує Експрес.